Sledmere House

Sledmere Housen talolta laskeutuu portaittaisen nurmen myötä suihkulähteen yli näköala kauas metsänrajaan ja toista linjaa pitkin kiintopisteenä olevaan laajaan porttiin. Avaran maiseman ohella Sledmeressä on, kuten monessa muussakin puutarhakartanossa, todella vaikuttavan kokoinen muuripuutarha. Punatiilisellä, ajan kauhduttamalla muurilla ympäröity ja punaisesta puuovesta sisäänsä sulkeva alue on osittain koristepuutarhaa ja osittain hyötyviljelyssä olevaa keittiöpuutarhaa, pitäen sisällään myös pienet kasvihuoneet.

sledmere_2017_korjattu_p1020964.jpg

Huhtikuun alussa Sledmere Housessa oli muuten vielä paljaan maiseman kultaavien narsissimerien, englantilaisena kevätkukkana loistavan vaaleanpunaisen hyasinttipaljouden, ja pienten karitsojen aika. Satuimme paikalle juuri karitsaviikonloppuna, jolloin pienellä jonottamisella pääsi ihastelemaan pikkutulokkaita ja ottamaan syliinsä. Hellyttävää.

sledmere_p1020958.jpg

Tällä kertaa talo ei ole auki, mutta ajan ollessa rajallista, se ei oikeastaan haittaa. Usein mitä enemmän nähtävää kohteessa on, sitä kiireempi sen kanssa tulee. Nyt voimme keskittyä maisemaan. Ja tietenkin nauttia kartanon kahvilassa jacket potato -lounaan sekä afternoon teat ja hypistellä myymälän tuotteita Yorkshire-teestä lemon curdiin.

Sledemere_P1020956

Sledemeren miinuspuoli on, ettei sinne ole julkista liikennettä. Auton vuokraaminen ei silti ole välttämätöntä. Meidän reittimme kulki Hullista junalla Driffieldiin, josta hurautimme taksin kyydillä maaseudun halki Sledmereen, hiukan Lihavien leidien tunnelmaan virittäytyen, leidithän ajelivat aikanaan nimikko-ohjelmassaan sivuvaunumoottoripyörällään pitkin maaseutua. Taksin löytäminen Driffieldistä ei tosin ollut ihan helppoa, mutta ystävällinen kuski tuli sitten myös noutamaan meidät kartanon sulkemisaikaan ja Driffieldistä matka jatkui taas junalla.

sledmere_p1020945.jpg

 

Kategoriat Yorkshire

2 vastausta artikkeliin “Sledmere House

  1. Todella kaunis paikka! Kiitos esittelystä! Tunnelmallista joulunaikaa!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close