Runsaudenpulaa

Kun lähtee puutarhamatkalle Britanniaan valinnanmahdollisuuksia on tuhansia. Minne tahansa päin saarivaltiota suuntaa, löytyy lähimaastosta useita mahtavia vanhoja kartanoita viehättävine puutarhoineen. Runsaudenpulaa helpottamaan Buxus-blogi poimii joistakin Britannian maakunnista puutarhakohteita, jotka on omakohtaisesti todettu hyviksi ja vielä paremmiksi. Adjektiivit uhkaavat helposti loppua, kun kertoo näistä brittipuutarhoista, sillä ne ovat upeita.

Sledmere_Walled_Garden_2017

Britanniassa on lukuisia yleisölle avoimia kartano- ja puutarhakohteita, joita ylläpitävät muun muassa National Trust, English Heritage ja Historic Houses, mutta joiden ylläpidon edellytys ovat myös vierailevat matkailijat.

Useimmiten näissä ihastuttavissa kartanoiden, linnojen ja puutarhojen keitaissa on teehuone, kahvila tai ravintola, jossa voi nauttia lounasta ja afternoon teen skonssien kera. Kauniilla ilmalla ei ole paljon parempaa, kuin sulatella puutarhaelämystä kahvilan terassilla näkymistä nauttien. Kahviloiden kyljestä löytyy yleensä myös paikallisia tuotteita myyvä kauppa, josta voi tarttua matkaan lemon curdia, puutarhakoristeita ja taimia.

Sledmere_2017_IMG_2102

Monissa näistä paikoista on kuvattu historiallisia elokuvia ja tv-sarjoja tai puutarhaohjelmia. Onkin sykähdyttävää kulkea kulisseissa, samoilla puksipuuistutuksilla, jotka kehystävät kuningatar Victoriasta kertovassa sarjassa saapumisia ja jäähyväisiä, kävellä saman muotopuutarhan läpi, jota Alan Titchmarsh esitteli Englannin upeimpien puutarhojen sarjassa, jonka Suomen Ylekin esitti. Näissä puutarhoissa pääsee näkemään myös historian kerrostumia ja puutarhasuunnittelun aikakausia. On kiinnostavaa ihailla Capability Brownin luomaa maisemaa ja pohtia, mitä uhrauksia sen eteen on aikanaan tehty.

 

Kategoriat Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close